Wat is het verschil tussen een wrap en je auto een kleur geven?

Veel mensen weten niet echt wat het verschil is tussen je auto wrappen en een kleur geven. De grootste verschillen tussen deze twee en de voor- en nadelen leggen wij je uit in dit artikel.

Verschil tussen auto wrappen en een kleur geven

Het grootste verschil tussen je auto laten wrappen en hem een kleur geven is dat bij wrappen (net als het Engelse woord voor inpakken) je je auto als ware inpakt. Je kan elke kan er echt elke kant mee op. Van een matte kleur tot een parelmoer kleur. Wanneer je je een auto kleur geeft wordt eerst de lak eraf geschuurd om vervolgens de nieuwe kleur erop te spuiten. Als je je auto dus hebt gewrapped kun je er nog voor kiezen om deze eraf te halen als je het lang genoeg vind. Met wat er op is gespoten gaat dit natuurlijk veel moeilijker.

Voor- en nadelen wrappen

Je auto wrappen heeft een aantal voordelen. Hier zijn een aantal:

  • Je beschermt de oude lak tegen krassen en viezigheid.
  • Is de kleur niet wat je verwacht had? Dan kan je hem heel gemakkelijk eraf laten halen.
  • Wrappen neemt veel minder tijd in dan spuiten.
  • De waarde van je auto daalt veel minder snel doordat de lak beschermt is.

 

Wrappen heeft niet veel nadelen. Maar de grootste is wel de prijs. Het is namelijk een stuk duurder dan overlaten spuiten.

Voor- en nadelen overspuiten

Overspuiten heeft net als wrappen een aantal voordelen:

  • Wanneer je een kras hebt kan je deze gemakkelijk laten ‘verdwijnen’ door de auto over te laten spuiten.
  • Je auto ziet er weer zo goed uit als nieuw.

 

Het grootste nadeel van je auto over laten spuiten is wel dat de prijs veel sneller daalt. Dit is omdat het niet de originele kleur meer is. Houd hier dus rekening mee als je je auto een andere kleur wilt geven.

Wil je nou niet dat de prijs daalt van je auto? Laat dan je auto wrappen bij XCarwrapping. Zij zorgen ervoor dat jouw auto op een professionele manier gewrapped wordt.