dakkoffer kopen

Dakkoffer kopen; handige tips voor de juiste dakkoffer!

Ga je binnenkort op vakantie en is gebrek aan ruimte in je auto altijd een probleem? Dan is een dakkoffer bovenop je auto erg handig om al je vakantiespullen mee te nemen. In dit artikel geven wij handige tips voor het kopen van de juiste dakkoffer.

Tip: met korting een dakkoffer bestellen? Profiteer via Bespaardeals van hoge korting op je dakkoffer!

Tips voor het kopen van een dakkoffer

Als je op zoek gaat naar de juiste dakkoffer voor op jouw auto is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Daarom vind je hier handige tips waar je op moet letten bij een dakkoffer kopen. 

Tip 1. Als je al dakdragers hebt is het belangrijk om goed uit te zoeken of de dakkoffer op deze dakdragers past. Zelfs zogenaamde “universele” dakdragers zijn niet geschikt voor alle dakkoffers. Het is dus belangrijk om dit even extra te checken.

Tip 2. Het gewicht van de dakkoffer is ook een belangrijk punt om op te letten. Iedere auto heeft een maximum daklast. Als je auto een lage maximum daklast heeft kan je het beste kiezen voor een lichte dakkoffer.

Tip 3. Zorg ervoor dat het formaat goed bij je auto past. Het is belangrijk dat de koffer niet te ver uitsteekt. De officiële regel hiervoor is dat de dakdrager maximaal tot de voorbumper mag zijn en de achterkant maximaal één meter.

Tip 4. Als je de dakkoffer ook wilt gebruiken als skibox is het belangrijk dat deze minimaal 180 centimeter lang is. Met deze lengte passen de ski’s in de dakkoffer. Als je nog ouderwetse ski’s hebt is voor de dakkoffer een lengte van minimaal 200 centimeter nodig.

Tip 5. Ons advies is om altijd een zogenaamde dual te kopen. Dit zijn dakkoffers die aan beide zijden geopend kan worden. Hierdoor zijn deze veel makkelijker te bevestigen.