Storm

Auto rijden door de storm: dit moet je weten

We keken gisteren eens naar buiten, op zoek naar inspiratie voor een nieuw artikel. Het is namelijk al een tijdje rustig in autoland en van echt noemenswaardig nieuws is weinig sprake. Maar gelukkiger was daar storm Corrie, voor een frisse wind door ons verstofte brein. Met gepaste trots presenteren we je… tromgeroffel… RIJDEN DOOR EEN STORM: DIT MOET JE WETEN! 

Ondanks het frivole intro raden we je wel aan om de tips in dit artikel zeer serieus te nemen. Storm kan namelijk zorgen voor flink onveilige situaties.

Rustig aan

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Ondanks dat je natuurlijk maar al te graag indruk wil maken op de vrouwtjes met snelheden die de geluidsbarrière lichtjes kietelen, raden we je dit met stormen ten zeerste af. Zeker als ze de omvang van Corrie hebben. – Nee, buurvrouw, dit gaat niet over jou! – De kans dat er iets onverwachts gebeurt is namelijk veel groter en met hogere snelheden heb je minder tijd om te reageren. Gun jezelf (en anderen) die tijd.

 

Afstand houden

We snappen dat deze tip voor sommigen wat onverwerkte trauma’s naar boven kan halen. De woorden van Mark en Hugo galmen namelijk ook bij ons nog dagelijks na in het hoofd. Maar met een storm zullen we ze toch echt moeten herhalen. Houd afstand! Op de weg iets meer dan anderhalve meter a.u.b. Net als met snelheid heb je meer tijd om te reageren als je meer afstand houdt. Ook als je brommers of fietsers inhaalt moet je voorbereid zijn op windvlagen die de tweewielers zo voor je auto kunnen slingeren.

 

Handen aan het stuur

Het is natuurlijk niet gangster om beide handen aan het stuur te houden. Toch kan je het maar beter wel doen als Corrie of één van haar kwade zusters weer komt huishouden in ons land. Het wegvallen van wind door geluidswallen of flinke windstoten kunnen er maar zo voor zorgen dat je moet ingrijpen met je stuurwiel. Dus beide handen aan het stuur en blijf flexibel. Een stijve, gespannen hark kan moeilijk corrigeren.

 

Regen

Of je het nou leuk vindt of niet, bij een storm komt ook vaak regen kijken. Boven op de harde windstoten kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Hou dus zeker tijdens een storm ook rekening met aquaplaning en zaken als slecht zicht.

Parkeren

Na alle foto’s die we intussen wel kennen van de aftermath van een flinke storm zijn er altijd nog mensen die het lot tarten. Misschien hopen deze Willie Wortels dat hun auto droog blijft als ze ‘m onder een boom parkeren? Wij weten het niet. Vliegende takken of zelfs hele kapseizende bomen zijn geen pretje voor de carrosserie van je trouwe vierwieler. Daar worden ze over het algemeen niet mooier van. Zoek dus een mooie open parkeerplaats of, waar mogelijk, een overdekte parkeergarage.

DISCLAIMER: we nemen geen verantwoordelijkheid voor ingestorte garages of vliegende takken op open parkeerplaatsen.