Twingo

De vier voordelen van een Renault Twingo

Zoek jij een leuke auto voor je vriendin, je partner, je buurvrouw, je dochter of gewoon voor een man? Kijk niet verder! De Renault Twingo is de diamant onder de stenen, de leeuwenkoning onder de dieren of nog beter gezegd: het neusje van de zalm. Fair, op de autoRAI in Amsterdam gooi je met deze bolide geen hoge ogen, maar hier volgen vier redenen waarom de Renault Twingo wél een goede keus is. 

Perfect voor stadsgebruik en korte ritten

Woon jij in een stad? Of woont degene aan wie je deze prachtige auto wilt geven in een stad? Zoek dan niet verder, mocht je dat überhaupt van plan zijn. De fris ogende Renault Twingo is namelijk geen onbekende van de lijst met de top 5 meest verkochte auto’s. Ook vooral onder private leaserijders is deze auto favoriet. En hoe dat komt? Naast de gunstige prijs is het de ideale auto voor korte ritten. Voor lange ritten kan de auto wat oncomfortabel zijn en kun je beter voor een goede Range Rover gaan . 

De Twingo is zuinig maar sterk

Een ander punt waar de Renault Twingo zich van concurrenten onderscheidt, is zijn zuinige maar sterke karakter. De Renault Twingo heeft een sterke 1.2 viercilinder met maar liefst 75 trappelende paardjes onder de kap. Oké, daar ga je de Grand Prix van Monaco inderdaad niet mee winnen, maar bij het stoplicht win je het toch wel van aardig wat medeweggebruikers. In de praktijk verbruikt de Twingo maar 5 l/100km. Prima zuinig toch? Mocht jij in topsnelheid ergens willen zijn, is de 0-100 sprint bereikt in slechts 12.3 luttele seconden. De topsnelheid van deze auto ligt op 170 km/u. Gelukkig is de maximumsnelheid in Nederland 120 kilometer per uur, dus je rijbewijs ben je als het goed is nét niet kwijt als je last hebt van een zware rechtervoet. Al adviseren we je trouwens wel om je aan de regels te houden. Je wil immers geen onveilige situatie of nog erger: een blauwe brief op de mat. 

TWINGO

Stralend interieur

Oké, het interieur valt te betwisten als je een occasion koopt van je zware shag-rokende buurman die steevast zijn twee golden retrievers als passagiers vervoert. Maar als jij de trotse vader of moeder worden mag van een kersverse Renault Twingo dan kan jij het interieur zeker laten stralen. De Renault Twingo heeft sowieso een mooi dashboard en door de digitale installatie oogt ‘ie vrij modern. Kies jij voor een wat luxere en duurdere uitstraling, dan kan je kiezen voor extra knoppen aan het stuur waarmee je bijvoorbeeld de cruise control kan bedienen. Overigens is de Renault Twingo tegenwoordig zeer goed afgewerkt en zijn er geen carrosseriedelen meer zichtbaar. De Renault Twingo is in zijn segment zeker een toppertje.

Airco

Ken je dat? Van die bloedhete zomerdagen dat het zweet over je rug loopt terwijl je pas drie stappen hebt gezet. Om maar te bedenken dat je vandaag een half uur met de auto moet over de snelweg, maar geen zin hebt in klapperende ramen. Wat nu? De oplossing: airco. Do we need to say more? Dit wil je sowieso in je auto hebben en vanaf de uitvoering Collection zit er in iedere Renault Twingo standaard een goedwerkende airco. Geen gedoe met hete lente-, zomer- of zelfs herfstdagen. Altijd op pad met een airco. Zoals Joel Beukers het zou zeggen (of schreeuwen): DAT IS PURE WINST!

Twijfel jij inmiddels nog welke auto je moet kopen? Begin dan maar weer bovenaan in dit blog. Wedden dat we jou de volgende keer in deze auto zien scheuren?