Mercedes EQG

Back to the future met de Mercedes EQG

In 2021 zagen we hem voor het eerst, de elektrische variant van de iconische vierkante doos op wielen, de Mercedes EQG. Het G-klasse model, dat al bijna 50 jaar trouw is gebleven aan zijn ontwerp en geliefd is door velen, moet mee met de tijd en de EQG is het antwoord van Mercedes. Laten we kort kijken naar de geschiedenis van de bekende G-klasse en vervolgens een vergelijking maken met het nieuwe model!

Bruno Sacco, de Italiaanse ontwerper achter het geliefde model bracht het eerste concept van het iconische Mercedes model uit in 1974. Tot 1999 bleef hij hoofdontwerper bij de Duitse producent. De G-klasse had zo’n klassiek ontwerp dat het tot dat jaar eigenlijk niets veranderde. In 1999 kwam de G55 AMG uit, een keerpunt voor het model. De G55 AMG was de eerste variant op de G-klasse die het model het brute imago gaf dat het vandaag de dag heeft. De G55 werd opgevolgd door de G55 AMG compressor, en hierna kwamen de welbekende G63 AMG met een oerdegelijke V8 en de G65 AMG met een meer-dan-brute V12. Ook kwamen Maybach en Brabus met hun varianten op de beruchte vierwieler; de G63 6×6 en de G650 Landaulet, varianten die de al prijzige auto een prijskaartje van maar liefst €500.000 – €1.200.000 gaven, leg dat maar eens uit aan je partner.

LED, LED en nog meer LED

De EQG blijft trouw aan het klassieke G-klasse ontwerp maar zoekt daarin de grens op met een moderne, en vooral elektrische twist. Het model zal volgens de producent zelf voorzien zijn met maar liefst vier elektromotoren, een voor elk wiel. Een conclusie die we wel kunnen trekken is dat de designers bij Mercedes-Benz enthousiast worden van LED verlichting, het zit namelijk op elke mogelijke plek waar ze het hadden kunnen plaatsen. Om te beginnen is de gril van de auto volledig gevuld met LED-elementen. Zelfs de alom bekende Mercedes-ster is niet gespaard. Hiernaast kan je LED verlichting terugvinden op de iconische lijnen aan de zijkant van de auto en in de vorm van cirkels op de zijspiegels. Ten slotte is het bekende ronde reservewiel verwijderd, deze heeft plaats gemaakt voor een rechthoekige variant zonder wiel, maar met opslagruimte. Je raad het vast niet… deze rechthoekige opslag case is volledig voorzien van LED verlichting. Surprise, surprise.

Mercedes EQG: Back to the future

Mercedes is zich bewust van het feit dat de auto een redelijk futuristisch uiterlijk heeft en is hierbij voor een vrij riskante, maar toch wel vette campagne gegaan. De ‘back to the future’-campagne is een campagne die je gerust over de top kan noemen. Het bevat elementen van de klassieker in typische jaren 80 stijl. Kijk het campagne filmpje hieronder en laat ons weten wat je er zelf van vindt!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Talking cars (@talking_cars2022)

 

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x