autodromen

Droom auto importeren uit Duitsland wat komt er bij kijken?

Elk jaar wordt het record verbroken van het aantal geïmporteerde auto’s vanuit ons buurland, Duitsland. Dat aantal blijft namelijk, maar stijgen. Niet zo gek ook, aangezien het aanbod wat we in Nederland hebben vrij beperkt is. Buiten dat, kost een auto in Nederland ook veel teveel geld. Dit zijn enkele redenen waarom een auto importeren Duitsland een hele interessante optie kan zij voor jou als je een nieuwe auto zoekt.

Auto importeren Duitsland

Wanneer je een auto importeert uit Duitsland en vervolgens invoert in ons land is een goed alternatief. Misschien lijkt het niet gemakkelijk, maar met wat hulp van specialisten hoef je je daar niet druk om te maken.

Enkele voordelen van een auto importeren uit Duitsland zijn de betere uitvoeringen van een breder scala aan beschikbare modellen, uitstekend onderhouden en uiteraard de verschillen in de aankoopprijs. Dit geldt overigens niet alleen voor nieuwe auto’s, maar ook tweedehands auto’s. Deze occasions kunnen wel tot zo’n 30% verschillen met Nederland, wat het uiteraard erg interessant maakt om dit te doen.

Tweedehands auto uit het buitenland

Als je niet het geld hebt om een nieuwe auto te kopen en in te laten voeren, is het zeker het overwegen waard om een tweedehandse auto te importeren. Hier hangen ook voordelen aan, zoals aftrek van de BPM, scherp geprijsde vol uitgevoerde modellen en het feit dat het z’n 1e afschrijving al heeft gehad. Lees ons artikel over waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. 

autodromen

Auto invoeren in Nederland

Bij het invoeren van een auto uit het buitenland komen uiteraard ook enkele zaken kijken. Wanneer je weet wat je zoekt, loop je tegen zaken aan als:

  • Papierwerk
  • Auto importeren kosten hoeveel geld ben je er eigenlijken aan kwijt?
  • Hoe het belastingtechnisch zit
  • Garantie
  • Onderhandelingsproces
  • Hoe je de auto naar Nederland krijgt
  • Invoering bij de RDW

De bovenstaande punten vereisen de juiste kennis en het is logisch dat niet iedere consument dit bezit. Daarom kan het erg handig zijn om hiervoor een specialist in te schakelen die er verstand van heeft en ervoor kan zorgen dat je werkelijk alle voordelen ervaart van de import. Je voorkomt op deze manier ook onnodige kosten die je natuurlijk beter in de auto kunt steken! Ook kennis van de regelgeving met betrekking tot het importeren van auto’s is erg handig. Schakel dus gerust hulp in als je geen of weinig verstand hebt van deze zaken.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x