Hoe onderhoud je je auto goed?

Een auto blijft het makkelijkste vervoersmiddel van Nederland. Er zitten heel veel voordelen aan maar ook een paar nadelen natuurlijk. Een groot nadeel is dat auto’s niet voor altijd meegaan een nogal eens gebreken kunnen ontwikkelen. Dit is vervelend omdat dat nogal wat kan kosten en de meeste denken dat je daar niet veel aan kan doen. Integendeel kun je daar wel wat aan doen en daar wil ik je graag bij helpen! 

Wanneer is er onderhoud nodig?

Een auto is eigenlijk niks meer dan een grote bak vol met bewegende dingen. Dit vraagt dus om regelmatig onderhoud te plegen om zo alles goed in werking te houden! Het is dus sowieso slim om regelmatig langs de garage te rijden om de auto even na te laten kijken. Als je dit niet zou doen kom je vroeg of laat met pech te staan wat misschien wel zo erg is dat je simpelweg niet meer verder kan rijden. Dit kan voor enorm hoge kosten zorgen. Houd dus gewoon het onderhoud van je auto bij! 

 

Nieuwe auto’s hebben meestal onderhoud nodig om de 40.000 kilometer, terwijl dat bij oudere auto’s een stuk lager ligt. Namelijk om de 10.000 kilometer! Dit scheelt dus enorm en daar moet je ook zeker rekening mee houden. Dit kan namelijk nogal verschillen in de kosten ook. 

 

Vergeet het onderhoud ook niet bij exotische auto’s! Bijvoorbeeld een porsche moet je ook regelmatig laten onderhouden bij een juiste vakgarage! Gelukkig is Procar Tilburg gespecialiseerd in het onderhouden van exotische auto’s zoals porsches. 

Hoe voorkom je onderhoud bij de garage

Het voorkomen van onderhoud bij de garage gaat je nooit helemaal lukken. Wel kun je ervoor zorgen dat dit zo min mogelijk is. Je kan bijvoorbeeld zelf de vloeistoffen in je auto bijvullen. Of zelf je auto regelmatig wassen. het is namelijk zo dat je veel ophoping van vuil en viezigheid, je auto ook vaker naar de garage moet om onderdelen te laten onderhouden. Denk hierbij aan het reinigen van je velgen, ruiten, lampen en spiegels om hier het onderhoud zo min mogelijk aan te houden.