tips aanhangwagen kopen

Tips voor de aanschaf van een aanhangwagen

Leen of huur je regelmatig een aanhangwagen om grotere of zwaardere materialen te vervoeren? De kans is groot dat als je regelmatig een aanhangwagen gebruikt dat je beseft dat het toch wel handig is en dat je hem vaker gebruikt dan gedacht. Steeds vaker een aanhangwagen nodig? Dan is het een aanhangwagen kopen een verstandige keuze zijn.

Lees in dit artikel waarop je moet letten bij het aanschaffen van een aanhangwagen.

Type aanhanger

Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende types. Denk bijvoorbeeld aan kippers, bakwagens, plateauwagens, gesloten aanhangers, autotransporters en noem zo maar op. De meest verkochte type aanhangwagens zijn plateauwagens, multi transporters, kippers en gesloten aanhangers. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Zo kunnen kippers gemakkelijk leeg gekiept worden, terwijl autotransporters vanzelfsprekend perfect zijn voor het vervoeren van autos. 

Afmetingen en laadvermogen

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen en in verschillende laadvermogens. Het is belangrijk om te bedenken waarvoor je de aanhanger wilt gebruiken en welke materialen je ermee wilt vervoeren. Bij de aanschaf van een aanhangwagen is het dus verstandig om te letten op de afmetingen en het laadvermogen.

Merk aanhanger

Er zijn vele verschillende merken aanhangwagens waaruit je de keuze hebt. Het is verstandig om bij een specifieke aanhanger dealer in de buurt te informeren naar de beste aanhangwagen merken. Ons advies is om te kiezen voor een toonaangevend merk, zoals bijvoorbeeld Hapert. Dit Nederlandse merk is al jaren de marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens.

Geremd of ongeremd

Bij de aanschaf van een aanhangwagen heb je de keuze uit geremde en ongeremde modellen. Vanzelfsprekend beschikt een geremde aanhanger over een remsysteem in de as. Bij het vervoeren van zware ladingen is een geremde aanhangwagen absoluut een must.