Tips voor het fotograferen van auto’s

Er zijn verschillende redenen om auto’s te fotograferen. Misschien is het je hobby, of je bent autoverkoper in een showroom. Wat de reden ook is, je wilt altijd dat de foto’s zo mooi mogelijk zijn. Daarom geven we in dit artikel wat tips voor het fotograferen van auto’s!

Schone auto

Allereerst is het belangrijk dat de auto die je gaat fotograferen goed schoon is. Rijd hem niet enkel even snel door de wasstraat, maar poets de details ook nauwkeurig op. Denk hierbij onder meer aan de velgen en kleine plekjes op je lak. Dit soort vuil lijkt niet op te vallen, maar wanneer je foto’s van hoge kwaliteit gaat nemen kunnen dit zeker zaken zijn die je foto’s minder mooi maken. Eventueel kun je de lak nog behandelen met een speciaal soort wax voor extra glans.

De omgeving

Het volgende aandachtspunt is de omgeving waarin de auto staat. Dit heeft namelijk op een aantal punten invloed op de foto. Allereerst wil je een zo rustig mogelijke achtergrond hebben. Een drukke achtergrond leidt alleen maar af. Zoek dus een egale muur of iets dergelijks. Daarnaast heeft de omgeving invloed op de belichting. Voor duidelijke foto’s heb je goede belichting nodig. Ga je buiten op een bewolkte dag of in een bos foto’s maken, dan zal de belichting niet optimaal zijn. Kies dus voor een zonnige dag, of neem de foto’s eventueel binnen als je hiervoor de mogelijkheid hebt. Wil je toch op een donkere locatie fotograferen, dan kun je grote fotolampen huren of kopen.

Een auto fotostudio

Wanneer je regelmatig professionele auto foto’s moet maken, bijvoorbeeld als autoverkoper, kan het een goed idee zijn om een professionele auto fotostudio te laten bouwen. Hiervoor kun je terecht bij Rotoview Studios. Zij kunnen een volledige auto fotostudio op maat bouwen op jouw locatie. Deze beschikt over een 360 graden ronddraaiend platform, goede belichting, professionele camera’s en software die automatisch mooie foto’s maakt. Ook wanneer je dus niet veel ervaring hebt met het maken van professionele foto’s, kun je met een studio van Rotoview prachtige auto foto’s maken!