Aanpassingen aan je auto voor meer comfort

Na verloop van tijd kan het zo zijn dat, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen, je wat aanpassingen aan je auto wilt. Zo kan er worden gezorgd dat ook mensen met speciale behoeftes het maximale uit in hun auto kunnen halen. Verschillende auto’s kunnen natuurlijk ook verschillende aanpassingen krijgen. In deze blog wordt er dieper ingegaan op hoe jij je auto helemaal ‘op maat’ kan laten maken voor meer comfort. 

Auto aanpassen voor mindervaliden passagiers 

Vaak wordt er gedacht dat als je mindervalide bent je automatisch ook geen auto meer kan rijden. Dit is echter, met de juiste aanpassingen, wel mogelijk. Welke aanpassingen nodig zijn verschilt natuurlijk per persoon en per handicap. Mensen met een handicap in hun benen waardoor ze minder kracht kunnen zetten, kunnen bijvoorbeeld kiezen om een handbedrijfsrem met een segmentgas functie in hun auto te laten monteren. Het gaspedaal en de rem kan dan via de handen bestuurd worden. Bestuurders met een verminderde mobiliteit kunnen er ook voor kiezen om stoelaanpassingen aan hun auto te doen. Om makkelijk in en uit de auto te stappen, kunnen ze bijvoorbeeld een stoelaanpassing doen waarmee de stoel 90 graden kan draaien. Zo is het in- en uitstappen van de auto niet langer een probleem. Een verhoging van de stoel kan natuurlijk ook als goede aanpassing dienen. Naast de stoelaanpassingen en de pedalen kan het stuur ook aangepast worden. Een beugel over de stuurkolom kan bijvoorbeeld een handige uitkomst zijn voor mensen die maar een hand kunnen gebruiken bij het rijden. Het sturen en tegelijkertijd de richtingaanwijzer gebruiken wordt hiermee makkelijker. 

Aanpassingen aan een vrachtwagen

Niet alleen persoonsauto’s zijn weggelegd voor aanpassingen, vrachtwagens ook! Zo kunnen de pedalen bijvoorbeeld naar de andere kant verplaatst worden zodat ze ook met een voet te bedienen zijn. Voor vrachtwagens die breekbare goederen vervoeren, kan er ook een veiligheidsschuim aan de binnenkant van de container geplaatst worden zodat de goederen veiliger vervoerd kunnen worden. Aanpassingen aan de indeling van de vrachtwagen container zijn uiteraard ook mogelijk. Schets op papier wat een efficiënte indeling van de laadruimte zou zijn en laat dit zo aanpassen. Dit scheelt je een hoop tijd en werk in de toekomst! 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er flink wat aanpassingen mogelijk aan een auto of vrachtwagen. Dit zijn ook zeker nog niet eens de enige dingen die mogelijk zijn. Mocht je erover zitten te denken om aanpassingen aan je auto te doen, laat je zeker adviseren naar de mogelijkheden die het beste bij jouw wensen passen! Lees de volgende blog voor meer leuke musthaves voor jouw vrachtwagen of auto!