Audi BMW

Onderzoek wijst uit: BMW- en Audi-rijders hebben psychopathische trekjes

Het zullen ook nooit eens Opel- of Volkswagen-rijders zijn die de term ‘drive like a psycho’ verwezenlijken. Scrapcarcomparison deed een onderzoek onder de Britten naar welke coureurs de hoogste kans hebben op psychopathische trekjes, en de resultaten? Die zullen velen van jullie waarschijnlijk niks verbazen.

Vanzelfsprekend komen de BMW- en Audi-eigenaren weer lekker dominant naar voren. Als redacteur van Autodromen en vervend Mercedes bestuurder kan ik me hier volledig in vinden. Dat machogedrag en die gevaarlijke inhaalacties… Ik zou zoiets nooit doen!

Hoger is niet altijd beter

Het onderzoek onder leiding van Scrapcarcomparison werd gehouden onder 2.000 Britse autobestuurders. Van tevoren moesten zij opgeven welk embleempje er op de voor- en achterkant van de auto prijkte en daarna volgde een psychologische test. De schaal liep van 0 tot 36. Scoorde je onder de twintig? Dan ben je een rustige, prettige en geduldige bestuurder. Scoorde je nét iets hoger, tussen de 21 en 26, dan zit je ook nog relatief goed.

Je bent dan een relatief nette rijder die hier en daar even een uitschieter. Overkomt de beste, toch? Maar, iedereen die op 27 of hoger uitkomt heeft toch wel écht een redelijke kans dat er psychopathische trekjes aanwezig zijn. De gemiddelde uitslag van de test was een 6.6, redelijk netjes toch? Nou, surprise surprise, toen onderzoekers naar merken keken vielen twee merken op, BMW en Audi. BMW had een gemiddelde uitkomst van 12.1 en Audi 11.7. Concluderend, als Audi of BMW is de kans toch iets hoger dat er wat psychopathische trekjes verborgen zitten.

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x