Verliefd op een auto uit het buitenland, wat nu?

Geen verre vakantie liefde, maar verliefd geworden op een auto uit het buitenland. Je wilt niets liever dan samen vele kilometers maken en kunt niet wachten tot dat jullie eindelijk bij elkaar kunnen zijn. Maar waar moet je nu op letten bij het importeren van een auto en welke stappen en regels zijn er aan verbonden? Lees hier de belangrijkste aandachtspunten.

Laat een keuring doen en check de kilometerstand

Zorg er voor dat wanneer je een tweedehandsauto laat importen er vooraf een technische keuring heeft plaatsgevonden. Wil je een auto importeren uit België? Dan is de verkoper zelfs verplicht om een keuring te laten uitvoeren. Een ander belangrijk punt is de kilometerstand. Dit is iets waar zeker in Duitsland helaas veel mee gefraudeerd word. Kilometerstand import auto controleren? Vraag altijd om onderhoudsboekjes en keuringsbewijzen. Zijn deze er niet? Wees dan op je hoede. Andere dingen die je zelf kunt controleren zijn stickers en kaartjes met onderhoudsgegevens, het interieur en de productiedatum en slijtage van de banden, komen deze overeen?

Aankomst in Nederland

Zodra de auto in Nederland is, zijn er nog een aantal stappen nodig om een kenteken te krijgen. Allereerst is er keuring- en kentekenonderzoek nodig bij de RDW. Wanneer de auto nog beschikt over een geldige keuring uit lang van herkomst, kan de APK worden overgeslagen. Ook dien je BPM te betalen over de geïmporteerde auto, oftewel: Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Ongeveer een week na het betalen van de BPM ontvang je een kenteken en kun je de kentekenplaten laten maken. Regel tot slot je verzekeringen en je bent klaar om de weg op te gaan!

Hulp bij het importeren van een auto

Bovenstaande informatie bevat een aantal van de belangrijkste punten en regels, maar natuurlijk zijn er nog een aantal zaken die komen kijken bij het importeren van een auto. Hoe krijg je de auto bijvoorbeeld in Nederland en beschik je over voldoende kennis om te controleren of de auto wel oké is? Wanneer je twijfels of geen tijd hebt om zelf een auto te importeren kun je dit gedeeltelijk of geheel uit handen geven. Er zijn verschillende bedrijven die jou graag willen helpen en begeleiden bij het importproces. Dankzij jarenlange ervaring weten zij alles van de (on)mogelijkheden en valkuilen omtrent het importeren.

Wil jij een droomauto uit Duitsland importeren? Lees dan ons artikel om erachter te komen wat daarbij komt kijken!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x