Waarop letten bij een luxe Mercedes kopen?

Wist je nog dat Mercedes tussen 1997 en 2005 de A-klasse op de markt had? En dan specifiek het eerste model, de W168? Zonder iemand te willen beledigen, maar dit was voor Mercedes een dieptepunt. Het was een van de redenen voor een campagne onder de naam “A star is reborn”. Mercedes moest af van het saaie, praktische imago waar een groep modellen het merk rond de eeuwwisseling in gestort hadden. En met succes, de campagne was een keerpunt in de merkbeleving en het imago. Inmiddels hoort Mercedes tot het absolute topsegment in luxe auto’s. Maar, dan moet je wel weten welke je koopt, want net als de W168 zijn er nog steeds modellen waar dit niet voor geldt.

Kies een luxe uitvoering

Brabus, AMG of Maybach? Deze auto’s zijn veel waard, behouden een goed deel van de waarde en bieden de beleving die bij een luxe Mercedes hoort. Als je een Mercedes gaat kopen, kies dan een rijk uitgeruste auto en geen basismodel. Een basismodel middenklasser is prima, en zal minder effect op de waarde hebben dan in het luxe segment. Bij nieuwkoop kunnen extra opties of een luxere uitvoering de waarde helpen vasthouden wanneer je deze later weer verkoopt. Zeldzaamheid betaalt over het algemeen bij verkoop weer uit.

Houd je Mercedes onderhouden door een specialist en verkoop deze op tijd

Je zult van een luxe Mercedes zeker onder de indruk zijn, maar hoe ouder de auto wordt, hoe minder dit is. Dit geldt ook bij verkoop. Een auto met 50K op de teller, of waarvan er al één of twee nieuwere versies zijn, voelt anders. Tijdig inruilen is de sleutel om het geld wat jij in de luxe Mercedes geparkeerd hebt zo min mogelijk te laten devalueren.

Door je auto te laten onderhouden bij een dealer of specialist help je om het vertrouwen in het gedane onderhoud bij de koper op te wekken. Idealiter verkoop je jouw Mercedes aan aan de dealer of specialist terug waar je hem ook koopt. In het luxe en exclusieve auto segment heb je een andere relatie met de dealer dan bij het kopen van een goedkope auto. Je bouwt een band op, komt in een community en leert interessante mensen kennen. Het rijden in een luxe Mercedes is mooi, maar de community waar je deel van uitmaakt is nog mooier.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x