Tesla verzekering

Tesla’s hebben de Nederlandse markt overgenomen, en ze blijven maar groeien in populariteit. In 2023 waren er bijna 20.000 Tesla’s verkocht volgens de verkoopcijfers van Autoweek. Met hun geavanceerde technologie en strakke ontwerp, worden Tesla’s beschouwd als de droomauto van vele bestuurders. En deze wil je natuurlijk goed en voordelig verzekerd hebben. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je de beste autoverzekering hebt voor je Tesla.

Verzeker je Tesla allrisk

Tesla’s zijn relatief nieuw en hebben een behoorlijke waarde. Het is niet iets waar je graag aan denkt, maar mocht er iets misgaan, dan wil je wel zeker zijn dat je een goede verzekering hebt. Voor een Tesla is een all risk verzekering de beste keuze. Deze verzekering biedt de meest complete dekking, iets wat altijd aanbevolen wordt voor auto’s die minder dan zes jaar oud zijn of meer dan 10.000 euro waard zijn.

Met een all risk verzekering ben je gedekt voor schade aan andere voertuigen, maar ook voor bijna alle schade aan je eigen Tesla. Mocht je auto gestolen worden of total loss raken, dan krijg je meestal genoeg terug om een vergelijkbare Tesla aan te schaffen. Dit is echter niet altijd zo.

Tesla verzekeren, check de nieuwwaarderegeling

Als je een nieuwe Tesla hebt en die wordt gestolen of raakt zo ernstig beschadigd dat repareren geen optie meer is (total loss), dan is er een handige oplossing voor, namelijk de nieuwwaarderegeling. Deze regeling zorgt ervoor dat je genoeg geld krijgt van de verzekeraar om een vergelijkbare auto te kopen. Je ontvangt dan het bedrag dat je auto waard was toen je hem kocht. Maar, je Tesla moet wel goed verzekerd zijn, met een beperkt casco of allrisk verzekering.

Voordat je een verzekering voor je Tesla kiest, is het slim om eerst te kijken naar de nieuwwaarderegeling. Soms is er een maximum aan het bedrag dat je terugkrijgt. Dit maximum verschilt per verzekeraar. Omdat Tesla’s duur zijn, kan het zijn dat je bij sommige verzekeringen niet genoeg geld terugkrijgt om echt dezelfde auto weer te kopen als hij gestolen wordt of total loss is.

Tesla verzekeren met goede beveiliging

Omdat Tesla’s best prijzig zijn, willen verzekeraars dat deze elektrische auto’s extra goed beveiligd zijn tegen diefstal. En natuurlijk is dat ook fijn voor je eigen geweten. De standaard ingebouwde tracker in je Tesla is een goed begin, maar voor veel verzekeraars is dat nog niet genoeg. Dit systeem is namelijk niet direct verbonden met een meldkamer.

Wat voor extra beveiliging je nodig hebt, hangt af van je verzekeraar. Vaak vragen ze om een SCM Klasse Voertuigvolgsysteem. Met zo’n systeem kan je Tesla na diefstal vaak nog teruggevonden worden. Dit geeft de verzekeraar en jij als eigenaar meer zekerheid.

Vergelijk je Tesla verzekering

Het afsluiten van een autoverzekering voor een Tesla kan duur uitkomen. Gelukkig zijn er manieren om alsnog te besparen. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat je gemiddeld 237 euro per jaar kan besparen op je autoverzekering door te vergelijken. “Dit komt doordat het verschil in premies tussen autoverzekeraars onderling erg groot zijn”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl. Ga daarom je autoverzekering vergelijken. Zo vind je de voordeligste autoverzekering die het beste past bij jouw situatie.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x